Италия е най-сериозно засегнатата страна в световен мащаб от пандемията

...
Италия е най-сериозно засегнатата страна в световен мащаб от пандемията
Коментари Харесай

Произходът на COVID-19: Как италиански лекар стана пропагандно оръжие на Китай

Италия е най-сериозно засегнатата страна в международен мащаб от пандемията с COVID-19 и към този момент главен метод Китай да се разграничи от появяването на новия ковид.

Данните, с които СЗО разполага досега сочат като първоизточник на болестта скотски пазар в региона на Ухан, Китай – първото място, на което бяха регистрирани случаи на странна атипична вирусна пневмония.

Китай беше първата страна с доста жертви на новия ковид, която наложи и всеобхватна карантина, с цел да спре болестта.

Сега погледът на международната общественост е извърнат към Италия – епицентър на болестта в Европа.

Китай прави всичко допустимо да се разграничи от определението „ първоизточник на ковид “, като едно от последните им пропагандни оръжия идва точно от Италия.
Как стартира рецесията: Пътят на COVID-19 по света “Ню Йорк Таймс ” демонстрира придвижването на вируса и първите реакции на властите 
Един доктор каза…

На 19 март американското публично радио NPR пусна обстоен материал за обстановката в средиземноморската страна и по какъв начин COVID-19 изправя здравната система пред голямо предизвикателство.

За коментар е потърсен местения медицински специалист Джузепе Ремуци. Едно нещо от неговия коментар прави изключително мощно усещане.

В изявлението си за NPR той споделя: " Личните лекари си спомнят, че са следили случаи на доста странна пневмония – доста тежка, която поразява основно възрастните хора, още през декември, дори ноември 2019 година Това значи, че вирусът е циркулирал в обществото, или най-малко в северната област Ломбардия, още преди да знаем за епидемията в Китай ".
В какъв свят ще живеем след COVID-19? Някои от най-големите мозъци на нашето време споделят упованията и паниките си
Съществува консенсус сред италианските медици, че сигурно новият ковид дълго време е останал неусетен от локалните лекари. Първият регистриран случай на територията на Италия е на мъж, който нито е пътувал в чужбина, нито е имал контакт с различен, приближаващ от рискова страна.

Така коментарът на доктор Джузепе Ремуци се трансформира в едно най-новите оръжия на китайската пропагандна машина.
Разгневени италиански кметове: „ Това не филм! “ (ВИДЕО) Емоционални фрагменти демонстрират реакцията на локалната власт против нарушителите на рестриктивните мерки
От пострадал до причинител

Въпросният материал на NPR е споделян неведнъж в китайската обществена мрежа „ Уейбо “. Обичайно е следван с коментар от сорта на „ специалист твърди, че новият ковид може да е почнал да циркулира в Италия още предишния ноември “.

Тази информация е споделена повече от 490 млн. пъти в „ Уейбо “.

Материалът на NPR е преведен и излъчен по националните медии, в това число CCTV.

Друго изявление на Ремуци за италианска телевизия, в което той още веднъж разяснява данните на локални джипита, още веднъж е преведено и оповестено от държавната телевизия CGTN.

Тази тактичност да се отклони вниманието от Китай и да се насочи към Италия към този момент може да се следи и измежду мненията на китайски дипломати.

Китайският дипломат в Съединените щати Цуи Тианкай, да вземем за пример, съобщи, че „ към момента няма теоретичен консенсус за родината на вируса “.

Сред китайските публични лица оттатък океана се появиха и мнения, че американската войска е създала вируса и го е „ пуснала “ в Китай.
Дело на Бил Гейтс или скрито биологично оръжие: Епидемия от фалшив вести за ковид „ Google “, „ Facebook “ и „ Туитър “ изпитват съществени усложнения с премахването на редица подправени вести за произхода и лекуването на заболяването
От „ Кварц “ цитират коментар на шефа на „ Алианса за отбрана на демокрацията “, в който се прави връзка сред съветската и китайската агитация. „ Стратегията на Китай в този момент наподобява, че е да пуска разнородни и конфликтни тайни теории, не с цел да убеди хората, че са истина, а да ги убеди, че е невероятно да узнаем истината “, съобщи Лора Розенбергер в „ Туитър “.

Коментари в китайските обществени мрежи в действителност демонстрират, че много консуматори считат Италия като първоизточник на болестта.

Потърсен за коментар от китайско издание, италианският доктор Джузепе Ремуци съобщи, че съгласно него вирусът е пристигнал от Китай в Италия.
Истина или неистина: Роман от 1981 година предсказва COVID-19? Конспиративна доктрина за книга на писателя Дийн Кунц се трансформира в вест за международните таблоиди за часове
Цитирайки данните от три научни журнала, Ремуци разяснява, че евентуално асимптомичните пациенти с COVID-19 са пътували свободно по целия свят най-малко от декември насам, може и по-рано.

Той също по този начин посочи, че няма научни данни необикновените случаи на пневмония от ноември в Италия да бъдат сигурно свързани с ковид.
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 202 1 3 3 Света 392713 13931 17150 103396 Заразени* Нови Починали България 202 1 3 Света 392713 13931 17150
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР