Италия е излязла от рецесията през първото тримесечие с икономически

...
Италия е излязла от рецесията през първото тримесечие с икономически
Коментари Харесай

Италия излезе от рецесия. Ръстът – едва забележим

Италия е излязла от рецесията през първото тримесечие с стопански напредък от 0,2 на 100, сочат предварителни данни на Националния статистически институт Istat.

Брутният вътрешен артикул (БВП) на страната се сви с 0,1 на 100 през третото и през четвъртото тримесечие на 2018 година, което е индикатор за техническа криза.

На годишна основа повишаването на Брутният вътрешен продукт е 0,1 на 100 през тримесечието от януари до март, показва статистическият институт.

Икономистите, интервюирани от Ройтерс, чакаха тримесечен напредък от 0,1 на 100 и спад от 0,1 на 100 на годишна основа.

Завръщането към растежа, колкото и непретенциозен да е той, е мотив за облекчение за държавното управление. Кабинетът се стреми да обуздае излизането отвън бюджетните рамки, като в това време желае да извърши предизборното си заричане за нарастване на обществените разноски.

Данните не включват числа за обособените съставни елементи, само че статистическият институт регистрира нарастване на производството в индустрията, услугите и земеделието.

Istat прецизира, че растежът е бил подсилен от външното търсене, до момента в който вътрешното търсене е било негативно.  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР