Италия днес почете паметта на жертвите от епидемията от КОВИД-19,

...
Италия днес почете паметта на жертвите от епидемията от КОВИД-19,
Коментари Харесай

Година след конвоя на смъртта в Бергамо: Италия почете жертвите на Covid-19

Италия през днешния ден уважи паметта на жертвите от епидемията от КОВИД-19, от която са починали над 100 000 души в тази страна, със събаряне на половина на знамената на публичните здания и посещаване на премиера Марио Драги в северния град Бергамо, който е измежду най-тежко потърпевшите, съобщи Франс прес.
Вчера италианският парламент одобри закон, който вкарва " Ден в памет на всички жертви от епидемията от новия ковид ", който към този момент ще се отбелязва всяка година на 18 март.

За да означи този ден Драги посети град Бергамо, който стана печално прочут поради фрагментите на военни камиони, които през нощта транспортират ковчези към други обитаеми места в Северна Италия. Тези фрагменти бяха излъчени преди тъкмо една година, на 18 март 2020 година

Драги постави венец в локалното гробище и взе участие в откриването на " Гора на паметта " в локален парк.

" Бергамо срещу волята си се трансформира в епицентър на първата вълна от пандемията в Европа, до степен да стане знак на нещастието, белязала пролетта на 2020 година ", съобщи кметът на града Джорджо Гори.

" Бергамо обаче желае да е и града-символ на възраждането и да е позитивно обръщение на вяра " към останалата част от Италия, добави той.

Драги увери, че имунизационната акция ще продължи все по този начин интензивно без значение от мнението на Европейската организация за медикаментите за имунизацията на " АстраЗенека ", чието потребление беше прекратено в някои европейски страни, измежду които и Италия, поради опасения от рискови странични въздействия.

Драги съобщи, че увеличените доставки на някои ваксини ще компенсират закъсненията на други фармацевтични компании.

Италия е записала над 103 000 умряли от новия ковид. До момента към 7,2 милиона души са получили първа доза на ваксина, а 2,2 милиона - и двете дози.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР