Италианците ще трябва да празнуват Нова година на закрито, защото

...
Италианците ще трябва да празнуват Нова година на закрито, защото
Коментари Харесай

В Италия забраняват празнуването на Нова година навън

Италианците ще би трябвало да честват Нова година на закрито, тъй като държавното управление възнамерява да забрани новогодишните тържества навън, предизвести италианският министър за районните въпроси Франческо Боча пред италианската телевизия РАИ.

Ако държавното управление реши, че хората ще би трябвало да си стоят вкъщи след избран час, то тогава хората ще би трябвало да се прибират вкъщи без значение от това, което имат да правят, сподели Боча. Той акцентира, че няма да има изключения от полицейския час на 31 декември за празнуване навън и че хората би трябвало да честват вкъщи.

Твърди се, че пред сътрудници от кабинета Боча декларирал "Само през натрупа ми! ", когато било упоменато като вид да се промени актуалният полицейски час от 22.00 ч. на по-късен час. Запитан по този въпрос от телевизия РАИ той отбрани позицията си.

Правителството на премиера Джузепе Конте е изправено пред мъчно решение да реши доколко могат да бъдат облекчени антикоронавирусните рестрикции. Очаква се държавното управление да разгласява нови правила до четвъртък най-късно. Утре кабинетът ще разисква ограниченията с ръководителите на италианските области. Областният шеф на Лигурия Джовани Тоти към този момент прикани за Рождество Христово да има малко повече независимост за стопанската система и социализирането в региони с невисок растеж на болестта. Той предложи на заведенията за хранене да се позволи да работят вечерта. Сега те затварят порти в 18.00 ч. Тоти предложи и да се позволи на хората да участват на литургията на Бъдни вечер.

Други противоречиви въпроси са разхлабване на възбраната за пътешестване сред областите, което би разрешило на хората да се съберат с роднините си за празниците, както и опцията за ски уикенди.

Ръководителят на Националната асоциация на медиците Филипо Анели предизвести, че не би трябвало да има "свобода за всички и за всичко " и сподели, че рестрикциите би трябвало да останат в действие, с цел да се избегне ново увеличение на случаите на болест.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР