Италианците от Театро Корея (Teatro Koreja) вече са у нас,

...
Италианците от Театро Корея (Teatro Koreja) вече са у нас,
Коментари Харесай

Teatro Koreja обучава ученици от Сценични кадри

Италианците от Театро Корея (Teatro Koreja) към този момент са у нас, с цел да срещнат любопитните пловдивчани с историята, работата и екипа си. Те направиха и специфична работилница с учениците от Сценични фрагменти. На конференция за културен продан, проведен от фондация „ Черната кутия “, Марко, Джули и Джорджа разкриха в елементи какво ще показват на българската аудитория. През 1985 година концепцията за театъра хрумва на четирима младежи, които, макар че нямат университетски знания, с помощта на няколко известни и значими персони, започват сполучливо трупата. През 1998 година Корея се мести в остаряла тухлена фабрика в Лече. Днес, три десетилетия след основаването ​му, екипът се радва на съвременно седалище и има всичко належащо за посрещането на 20​-хилядната аудитория годишно.

В момента 14 са дейните постановки на Корея, които обикалят целия свят. Италианските актьори ще показват три спектакъла. Първият носи името " Брат " и в него ще вземе присъединяване ромска натрупа от Сърбия. Вторoто зрелище се назовава " Думата татко ". Тук основни настоящи лица ще бъдат шест млади дами, от които една македонка, една полякиня, една българка и три италианки. Третият театър e " Kater i rades ", което в превод от албански значи " Потъване ". Тук забавното е, че ще има замяна на функции и публиката ще бъде на сцената.

Италианското Teatro Koreja носи мотото " За да правиш спектакъл, би трябвало да тръгнеш от индивида ". И до ден сегашен артистите се приближават оптимално до публиката, изпълнявайки представления навън. Ежегодно италианците провеждат фестивала " Театърът на местата ", чиято цел е да придвижи театъра тук-там, които са надалеч от културата. Тогава постановки се играят в разнообразни центрове за емигранти и в затвори.

Освен от България и Италия, на фестивала " Черната кутия " ще играят актьори от Австрия, Израел, Румъния, Япония, Съединени американски щати и Чехия. Програмата ще бъде наситена с доста забавни кино прожекции, модерни танци, креативен срещи, пърформанси и други.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР