Италианците определят местните избори, проведени в неделя, като исторически -

...
Италианците определят местните избори, проведени в неделя, като исторически -
Коментари Харесай

Италия избра първия кмет трансджендър

Италианците дефинират локалните избори, извършени в неделя, като исторически - бе определен първият италиански кмет трансджендър. 40-годишният Джанмарко Негри е жител на Тромело, градче с 3700 поданици в Ломелина, провинция Павия.

Негри е роден като жена на име Мария, само че преди няколко години претърпява серия от интервенции за смяна на пола, приключила с смяна на името и пола.

Адвокатът Негри изненада всички като бе определен отпред на гражданското придвижване "CambiaMenti per Tromello ", което е ляво насочено и завоюва 37,5% от гласовете. Сред съперниците му бяха негов сътрудник юрист, заместник-кметът Антонио Павия, представител на десницата, който получи 23,16%, и Ренато Капа от крайнодясната партия "Лигата ", който взе 25,79% от гласовете.

„ Поздравяваме Негри и се надяваме да има и доста други определени за кметове лесбийки, гей и трансджендъри”, сподели Фабрицио Марацо, представител на Гей Център. Той разгласи, че е стартирал акция под мотото “Гласувам Транс”, ориентирана към тези трансджендъри, които са дискриминирани от описите за дами и мъже при гласоподаване и които постоянно са принудени да се редят на опашки за мъже, когато в действителност наподобяват на дами. Според Марацо в доста случаи трансджендърите се отхвърлят поради това от правото си на избор.

Негри взе участие постоянно в телевизионни излъчвания, в които споделя за своите борби за гражданските права на транссексуалната общественост.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР