Италианците определено са сред най-големите любители на кафе, но и

...
Италианците определено са сред най-големите любители на кафе, но и
Коментари Харесай

Кафето, което американците обожават

Италианците несъмнено са измежду най-големите фенове на кафе, само че и американците не им отстъпват. Във веригата Starbucks да вземем за пример се оферират от ден на ден разновидности от кофеиновата напитка, които американците като че ли избират пред обичайното еспресо.
 Как да си го приготвим виенско кафе
Кое е най-изтънченото кафе

В Италия имат конкуренция

Освен американото, съществува още един тип кафе, който американците обожават. Това е така наречен quad shots и както името му подсказва, съставлява просто четири общоприети шота еспресо. Най-често шотовете се поръчват в чаша с лед и могат да се комбинират със сметана или подсладител.

Тъй като кафето quad shots обаче нормално се прави в обособени чаши за шотове и по-късно се изсипва в огромна чаша с лед, му липсва каймакът, който сме привикнали да виждаме при еспресото. Вкусовите нотки пък зависят от употребявани кафени зърна и техническите умения на баристата, който прави шотовете. Приготвено вярно, студеното quad shots е леко сладникаво, без мъка или киселинност.
 Снимка 609264

 Café au lait и по какъв начин да си приготвим кафето, което пият французите
Как си пият кафето французите

И какво го отличава от останалите кафета

Този тип кафе, несъмнено, може да се подготви и топло, в случай че по този начин го избираме. Освен това, в случай че цели четири шота еспресо ни идват допълнително, то можем да ги понижим на три да вземем за пример, поучават от Tasting Table.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР