Италианци ще правят газ от ракия.Производител на алкохол ще превръща

...
Италианци ще правят газ от ракия.Производител на алкохол ще превръща
Коментари Харесай

Италианци ще правят газ от ракия


Италианци ще вършат газ от ракия.

Производител на алкохол ще трансформира боклуци в биометан

Компанията Bonollo, известна с производството на обичайна италианска грапа, и газопреносната компания Italgas откриват първия цех за биометан към дистилерията, съобщи Ройтерс. Това може да се окаже значима стъпка към увеличението на производството на възобновим природен газ в Италия, показва организацията.

Биометанът, който в този случай се прави от течните останки вследствие на дестилацията на грозде и гроздови артикули, се получава при обработка и филтриране на биогаз. Той може да се употребява за отопление, готвене и всичко останало, за което се използва и обичаен природен газ, придобит при обработката на изкопаеми горива, само че по същността си е непряк артикул на преработката на органична материя и като подобен се смята за възобновим и въглеродно безпристрастен, написа Българска телеграфна агенция.

Най-популярният артикул на фамилната  Bonollo е грапата, дестилирана от гроздови джибри, останали след производството на вино. Продуктът се приближава до българската ракия. Компанията създава марката OF въз основа на вино „ Амароне “.

От Italgas оповестиха, че заводът за биометан на  Bonollo, ситуиран покрай североизточния италиански град Падуа, е първият, който ще бъде обвързван с мрежата на компанията, само че са налице още 140 претенции за свързване.

„ Италия, която в този момент създава едвам 5 на 100 от биометана в Европейски Съюз, има огромни благоприятни условия да усили продукцията си “, споделя Пиер Лоренцо Дел’Орко, основен изпълнителен шеф на разпространителската мрежа на Italgas, най-големият италиански снабдител на природен газ.

Заводът на Bonollo ще създава 2,4 милиона куб. м възобновим газ годишно, който ще се влиза в газопреносната мрежа и е с потенциал да зареди 3000 семейства.

 
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР