Италианското ризото или испанската паеля могат да бъдат чудесно допълнени

...
Италианското ризото или испанската паеля могат да бъдат чудесно допълнени
Коментари Харесай

Защо шафранът е най-скъпата подправка в света?


Италианското ризото или испанската паеля могат да бъдат отлично допълнени с щипка шафран. Хората познават подправката, тъй като има доста друг усет, ослепителен цвят и висока цена. Качественият шафран обаче може да коства към 3000 $ единствено за два кг.

Репутацията на шафрана като най-скъпата фалшификация в света се дължи на процеса на напредък, пишат от foodpanda. Само дребна част от цветята на шафрана - стигмата - в действителност се употребява за подправката.

Необходими са към 75 000 цветя от шафран , с цел да се получи единствено един кг фалшификация. Стигмата е деликатна, тъй че прибирането и изсушаването й е скъпа, ръчна работа. Храната, подправена с шафран, е измежду 10-те най-скъпи храни, които ще намерите в менютата на ресторанта.

Растението е също толкоз внимателно, колкото самата стигма. Расте единствено при доста характерни условия, цъфти единствено за една седмица в годината. Расте най-добре на слънце и добре дренирана, богата почва в регион, който е изсъхнал през лятото.

Индийските, иранските и испанските шафрани са най-популярните типове, въпреки че американците най-често купуват испанската вариация.

Хората са склонни да заплащат толкоз доста за шафрана, с помощта на регистрираните изгоди за здравето и сложното изложение на усета. Изследванията демонстрират, че шафранът може да усъвършенства настроението, да понижи признаците на Постановление на Министерски съвет, да помогне за намаляване и други

В предишното античните гърци, китайци и индийци употребявали подправката за всичко - от парфюми до медицински отвари.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР