Италианското правителство започва проверки на стари мостове и тунели в

...
Италианското правителство започва проверки на стари мостове и тунели в
Коментари Харесай

След трагедията в Генуа: 15 души все още се издирват

Италианското държавно управление стартира инспекции на остарели мостове и тунели в страната след нещастието в Генуа през вчерашния ден. При сриването на моста Моранди починаха 35 души, само че броят им може да нарасне. В Генуа е разгласен двудневен печал, а избавителните интервенции по издирването на оживели хора под руините продължиха цяла нощ.

Вижте директното включване на кореспондента на БНР в Италия Елена Шаханова.

Тепърва ще стане известно до къде е стигнало следствието и защо тъкмо става въпрос. Спасителните действия продължиха през цялата нощ, когато под отломките бяха открити трима починали. Има още затрупани коли и очакванията са, че ще бъдат открити оживели.

От гражданска отбрана оповестиха, че броят на починалите евентуално е нарасне. Ранените са 15, от които 12 са в тежко положение. Издирват се 15 души.

Живущите от 11 жилищни здания, намиращи се под останките на моста са евакуирани. Тези здания не са потърпевши при сриването. Хората са настанени при близки и познати. Районът е отцепен и придвижването на транспортни средства е неразрешено. Поради сложността на обстановката е избрана система като след земетресение и ще бъде поискано оповестяване на изключително състояние.

Вижте във видеото какво сподели министър председателят Джузепе Конте, който е в Генуа.

 Обявен е двудневен печал поради нещастието със срутилия се мост в Генуа Обявен е двудневен печал поради нещастието със срутилия се мост в Генуа
Расте броят на жертвите след сриването на магистрален мост в Генуа. Към момента се оповестява за минимум 30 починали и осем ранени, само че броят им може...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР