Италианското правителство взе решение да се деблокират 400 милиарда евро

...
Италианското правителство взе решение да се деблокират 400 милиарда евро
Коментари Харесай

Италия отпуска 400 милиарда евро за засегнатите от COVID-19

Италианското държавно управление взе решение да се деблокират 400 милиарда евро налични средства, с цел да се подкрепят предприятията против епидемията от ковид.
Средствата ще бъдат предопределени за всички предприятия, огромни, междинни и дребни. 200 милиарда ще бъдат предопределени за вътрешния пазар, а 200 милиарда - с цел да се поддържа износът, съобщи на конференция нощес министър председателят Джузепе Конте.
В телевизионно послание към нацията Конте сподели, че мярката съставлява "най-мощната интервенция в историята на страната ". Програмата е в допълнение към оповестените през предишния месец държавни заеми за 340 милиарда евро. "С този декрет правим невиждана интервенция ", акцентира от своя страна министърът на стопанската система Роберто Гуалтиери.
"Ние предоставихме незабавна ликвидност за бизнеса, 200 милиарда за фирмите на вътрешния пазар и 200 за капацитет за експорт ", уточни Конте в телевизионното си послание към нацията. Конте изясни, че половината от новия пакет ще бъде предопределена за експортно насочени компании, чийто оборот се е сринал през последния месец.
Италианският водач също прикани всички да следват строгите ограничения за ограничавания, които са в действие от началото на март. Италия е страната с най-вече жертви от COVID-19 в международен мащаб. До момента на Апенините са починали 16 523 души от ковид, до момента в който инфектираните са близо 133 хиляди. В Италия бяха оповестени нови 636 смъртни случая от ковид за денонощие, което е ново покачване след предходните два дни на спад. Световната здравна организация предизвести, че карантината е потвърдила своята успеваемост и страните, които желаят да анулират ограниченията, не би трябвало да бързат, а да го вършат последователно.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР