Италианското правителство ще удължи сроковете на карантината и ограничителните мерки,

...
Италианското правителство ще удължи сроковете на карантината и ограничителните мерки,
Коментари Харесай

Италия удължава карантината и планира нови ограничения за населението!

Италианското държавно управление ще удължи периодите на карантината и ограничаващите ограничения, въведени поради разпространението на ковид. Това съобщи министър председателят Джузепе Конте пред вестник „ Кориере каузи Сера “.

„ Правителствените ограничения, включващи преустановяване на комерсиалната активност, затваряне на учебните заведения, не могат да не бъдат удължени “, сподели той. Според Конте рестриктивните мерки дават резултати при сдържането на разпространяването на ковид, само че към момента не е ясно, по кое време ще бъде преминат пика.

Освен това, държавното управление възнамерява да вкара спомагателни ограничавания за популацията, които могат да обиден разходките на чист въздух.

Министърът на превоза Паола Де Микел издаде нощес следващата заповед за понижаване до най-малко на железопътните известия: анулирани са 85% от влаковете. Правителството също по този начин подреди да се понижи работното време на магазините за храни по време на почивните дни. Все повече офиси и държавни институции работят отдалечено. Намаля личният състав в банките и пощенските клонове, които за момента са отворени.

По-рано бе оповестено, че карантината, включващи възбраната за предвижване на популацията без основателна причина, се вкарва до 3 април. Ватикана към този момент разгласи, че Великденската литургия на 12 април ще премине без вярващи.

Почти 3000 души са умряли от ковид в Италия, броят на инфектираните надвиши 35 хиляди, а над 4000 души са се излекували.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР