Италианското правителство ще изплати обезщетение от 2,2 млн. евро на

...
Италианското правителство ще изплати обезщетение от 2,2 млн. евро на
Коментари Харесай

Страшната история на 13-годишния Джузепе ди Матео, попаднал в лапите на кръвожадния италиански мафиот Касапинът

Италианското държавно управление ще изплати обезщетение от 2,2 млн. евро на майката и брата на 15-годишното момче, измъчвано и убито от сицилианската мафия през 1996 година, оповестява изданието „ Локал Итали “.   Както Блиц писа Джузепе ди Матео е едвам 13-годишен, когато е похитен.

През 1993 година мафиоти, облечени като служители на реда, отвличат момчето, прилъгвайки го, че ще го закарат при татко му Сантино ди Матео.

Сантино е някогашен мафиот към сицилианската мафия, който по това време е бил под полицейска протекция, откакто се съгласява да свидетелства против своите някогашни сътрудници.

Дегизираните похитители са ръководени от Джовани Бруска, по-известен като „ Касапинът “, „ Екзекуторът “ или „ Прасето “, за който се счита, че е виновен за гибелта на над 200 души.

Мафията държи в плен момчето съвсем 800 дни от 1993 година до 1996 г.  и от време на време праща фотоси на татко му, на които се вижда по какъв начин е измъчвано. Основната цел - Сантино да се откаже да свидетелства.

 Преглед на изображението в Twitter

Сантино ди Матео прави опит да избави сина си, само че безрезултатно. След 779 дни Бруска дава финалната заповед – Джузепе да бъде погубен. Мафиотите удушават момчето и слагат натрупа му в съд с киселина, с цел да унищожат доказателствата и да лишават опцията на фамилията му да го погребе.
Днес 25 години след отвличането  съдът в Палермо, Сицилия, е отсъдил, че фамилията на жертвата ще получи 2,2 млн. евро обезщетение. Парите ще бъдат изплатени от италианския държавен фонд за отплата на жертвите на мафията.


Джовани Бруска е задържан през май 1996 година и през днешния ден излежава няколко доживотни присъди, прецизира Vesti.bg.
За съдействието към полицията Сантино ди Матео е освободен от пандиза през март 2002 година След като излиза на независимост в интервю той споделя, че в никакъв случай няма да си елементарни за това, което се е случило на сина му: „ Мисля за това всеки ден... Как може да има толкоз зли хора, които да третират дете по подобен метод “.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР