Италианското правителство се противопостави на Европейската комисия и се придържа

...
Италианското правителство се противопостави на Европейската комисия и се придържа
Коментари Харесай

Италия отхвърля исканията на ЕК за бюджета и дефицита си

Италианското държавно управление се опълчи на Европейската комисия и се придържа към бюджетния си проект. Вицепремиерът Матео Салвини разяснява, че недостиг от 2,4% и планиран растеж от 1,5% остават непроменени , оповестява БиБиСи.

Европейска комисия е обезпокоена от високите разноски и високите равнища на дълг на Италия и предизвести Рим да преразгледа бюджета си или да се изправи пред вероятни наказания . Вчера бе крйният период за ръководещите в Италия да отговорят на възраженията си.

Предупреждението на Комисията към Италия, третата по величина стопанска система в еврозоната, е невиждано във връзка с държава-членка на Европейския съюз и в този момент би трябвало да реши дали да стартира дисциплинарни ограничения против Рим.

 Европейска комисия: Няма да има компромис с бюджета на Италия
Европейска комисия: Няма да има компромис с бюджета на Италия

Рим би трябвало да сведе недостига до 2%...

Италианското държавно управление даде обещание да " постави завършек на бедността " с най-малък приход за безработните, дружно с обещания за понижаване на налозите и лишаване на удължаването на пенсионната възраст. За да извърши обещанията си, бе удвоена миналата държавна цел за недостиг от 0,8% .

В писмото си до Комисията, Италия удостовери уговорката си да поддържа обществените финанси, само че упорства, че ще се придържа към цел за недостиг от 2,4%, което съгласно нея е " непроодолима граница " . Правителството съобщи, че ще се стреми да генерира 1% от Брутният вътрешен продукт посредством продажба на държавни активи, с които ще изплати дълг.

Салвини разяснява, че Комисията " бърка, в случай че даже са намерения да наложи наказания на италианския народ ".

" Ние имаме вяра, че това е бюджетът, нужен на страната , с цел да продължи напред ", изяснява Луиджи Ди Майо.

 Италия ще наруши разпоредбите на Европейски Съюз за недостига през 2020 година, предизвести Брюксел
Италия ще наруши разпоредбите на Европейски Съюз за недостига през 2020 година, предизвести Брюксел

3,1 на 100 през 2020 година, което значи, че Рим ще наруши допустимия предел от 3 на 100

Италианският финансов министър Джовани Триа и интернационалните наблюдаващи се надяваха, че страната ще задържи недостига си под 2% от Брутният вътрешен продукт, а може би и на 1,6%. Докато 2,4% е под дефици от 3% по разпоредбите на еврозоната, равнището на дълга на Италия е обезпокоително .

" За първи път Комисията е задължена да изиска от една страна от еврозоната да преразгледа своя проектобюджетен проект , само че не виждаме друга опция, с изключение на да желаяме от италианските управляващи да го създадат ", разяснява предишният месец еврокомисар Валдис Домбровскис.

" Изкушаваме се да се опитаме да излекуваме дълга с повече дълг . В някакъв миг този дълга стартира да тежи прекалено много... и нямате никаква независимост ", добавя Домбровскис.

 Юнкер обезпокоен за връзките на Италия с Европейски Съюз
Юнкер обезпокоен за връзките на Италия с Европейски Съюз

Италианците се отклоняват освен от това, което ни дадоха обещание, само че също и от минималните условия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР