Италианското правителство съобщи днес, че ограничава използването на ваксината на

...
Италианското правителство съобщи днес, че ограничава използването на ваксината на
Коментари Харесай

Италия спира ваксинирането на хора под 60 г. с АстраЗанека след смъртта на 18-годишна

Италианското държавно управление заяви през днешния ден, че лимитира потреблението на имунизацията на " АстраЗенека " против Ковид-19 единствено за хора над 60 години, откакто тийнейджърка умря от тежка тромбоза след приемане на първа доза от нея, предадоха международните организации.

18-годишната Камила Канепа умря през вчерашния ден. Тя е получила първата доза от препарата на 25 май в Генуа, област Лигурия. Тогава е бил ден, в който всеки пълновръстен в региона е можел да изиска да му бъде сложена имунизацията на " АстраЗенека ", разяснява италианската телевизия Ти Джи 24.

Момичето е отишло в клиниката " Лаваня " в Генуа на 3 юни с първи недоволства, само че след компютърна томография и неврологичен обзор била пусната да се прибере. Лекарите й предложили да повтори проучванията след 15 дни, само че още на 5 юни тя била докарана в същото незабавно поделение с частични двигателни проблеми. После била трансферирана в неврохирургията в болничното заведение " Сан Мартино " в Генуа.

Починала от сериозна тромбоза на кавернозния синус и следващ мозъчен кръвоизлив. Две направени й интервенции не могли да й оказват помощ. Сега родителите й са решили да дарят органите й и те ще бъдат трансплантирани на петима нуждаещи се.

Случаят породи бурна дискусия в Италия дали препаратът на " АстраЗенека " може да се употребява при всички възрастни макар към този момент изразените медицински опасения. По случая с Камила е почнала и инспекция в двете лечебни заведения, в които тя е била лекувана. Тя е имала автоимунно заболяване на кръвта и е приемала лекарства на хормонална основа. Сега се ревизира дали в документите, които се попълнят преди имунизирането, е било маркирано това нейно заболяване, добавя ТАСС.

След случилото се с Камила италианският специфичен комисар за битката с ковид Франческо Филюоло съобщи: " Ваксината на " АстраЗенека " ще се употребява единствено при хора над 60 години ".

На 8 юни в Генуа беше обявено пък за 34-годишна жена, имунизирана с препарата на на 27 май, която е била призната също в болничното заведение " Сан Мартино " с ниски равнища на тромбоцити и мощно главоболие, съобщата Ти Джи 24.

Здравните управляващи на Лигурия са прекратили краткотрайно потреблението на партидата с препарата на " АстраЗенека ", с който са били имунизирани Камила и 34-годишната жена.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР