Италианското правителство реши да узакони временно статута на незаконно пребиваващите

...
Италианското правителство реши да узакони временно статута на незаконно пребиваващите
Коментари Харесай

Незаконно пребиваващи работници в Италия ще могат да получават здравна помощ

Италианското държавно управление реши да узакони краткотрайно статута на нелегално пребиваващите служащи в земеделието и домашната помощ, с цел да им подсигурява здравно обезпечаване в рецесията с новия ковид, съобщи " Франс прес ".

" Постигнахме значим резултат в битката с престъпността и осветляването на сивата стопанска система ", сподели министър председателят Джузепе Конте.

Правителственото разпореждане цели да подсигурява съответно ниво на здравно обезпечаване в провокираната от ковид санитарна рецесия и да се бори с противозаконните трудови връзки сред служащи и работодатели.

Всяко лято хиляди аграрни служащи от Африка, само че и от България и Румъния, идват в Италия да берат плодове и зеленчуци. Те неведнъж получават мизерни заплати и от време на време живеят в лагери с ужасни хигиенични условия, а доста от тях са експлоатирани от мафиотски организации, отбелязва Агенция Франс Прес.

В държавното решение също по този начин се приканват общинските и регионалните управляващи да вземат незабавни ограничения за гарантиране на здравословни и безвредни жилищни условия на задграничните служащи, с цел да се избегне разпространение на новия ковид.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР