Италианското правителство прие указ за затягане на законодателството, регулиращо приема

...
Италианското правителство прие указ за затягане на законодателството, регулиращо приема
Коментари Харесай

Италия затяга контрола върху мигрантите

Италианското държавно управление одобри декрет за стягане на законодателството, регулиращо приема на мигранти и бежанци, който бе препоръчан от вицепремиера и министър на вътрешните работи Матео Салвини. Това заяви през днешния ден самият Салвини, представен от ТАСС и Франс прес, съобщи Българска телеграфна агенция.

"Това е стъпка напред, която ще направи Италия по-сигурна страна ", написа той на страницата си във "Фейсбук ".

По думите на Салвини мярката ще помогне за по-ефикасна битка с "мафиотите и трафикантите, за понижаване на разноските за раздутата имиграция, за по-бързо експулсиране на нарушителите и подправените претенденти за леговище, за лишаване на поданството на терористите, за предоставяне на повече пълномощия на силите на реда ".

Според италианското вътрешно министерство указът усилва от 90 на 180 дни времето, в което подлежащите на репатриране мигранти може да бъдат държани в центрове за задържане. Той отстранява даването на "хуманитарна протекция " - статут, който съгласно Салвини се е предоставял прекомерно свободно в предишното, съобщи ДПА.

От прегледани 23 000 молби за леговище през първата четвърт на годината над 61 % са били отхвърлени, 21 % от мигрантите са получили филантропична протекция, а 6 % са придобили бежански статут, уточни неправителствена организация, правеща проучвания за миграцията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР