Италианското правителство прие постановление, който криминализира спасяването на мигранти в

...
Италианското правителство прие постановление, който криминализира спасяването на мигранти в
Коментари Харесай

Италия налага до 50 хил. евро глоба на организации, помагащи на мигранти

Италианското държавно управление одобри разпореждане, който криминализира спасяването на мигранти в Средиземно море. В бъдеще капитаните, притежателите и операторите на частни кораби, които „ влизат в италиански води без позволение “, са изправени пред налагането на санкции до 50 000 евро. Съответното предложение, утвърдено от Министерския съвет, пристигна от министъра на вътрешните работи Матео Салвини, разяснява немският народен всекидневник Die Zeit, предава " Фокус ".
Въпреки че избавителните кораби не са категорично упоменати в постановлението, признато от кабинета, те ще бъдат наранени от регламента. Корабите, които неведнъж нарушават постановлението, ще бъдат иззети. Предложението би трябвало да получи утвърждението на Народното събрание, в който обединението на „ Лигата “ и Движение „ Пет звезди “ имат болшинство.
Наскоро Салвини забрани на немската организация за помощ Sea-Watch да оперира в Италия. Капитанът въпреки всичко навлезе в италиански води. Той се проверява за подкрепяне и подбудителство към противозаконната имиграция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР