Италианското правителство одобри указ, който въвежда двоен режим за ваксинирани

...
Италианското правителство одобри указ, който въвежда двоен режим за ваксинирани
Коментари Харесай

В италиански хотели – само със зелен пропуск, а в ресторанти – с ваксинация

Италианското държавно управление утвърди декрет, който вкарва двоен режим за имунизирани и неимунизирани хора. Той влиза в действие от 6 декември и важи до 15 януари следващата година. Неимунизираните ще имат доста по-ограничен достъп до обществения живот. Отсега нататък на Апенините влиза в действие т. нар.подсилен зелен пропуск, който ще имат имунизираните или оздравелите от Коронавирус – той ще важи 9 месеца. Останалите поданици, които не са ваксинирани, само че имат отрицателен бърз или молекулярен тест, ще получават единствено базов зелен пропуск с годност 48 или 72 часа. Единствено в алена зона строгите ограничаващите ограничения ще важат за всички без разлика.

В бяла зона, каквито са сега италианските райони, питейните заведения, заведенията за хранене, заведенията на закрито, нощните заведения, публичните церемонии на закрито ще могат да се посещават само от притежателите на подсиления зелен пропуск. В бялата зона стадионите, фитнес клубовете, спортните центрове на закрито ще се посещават и с елементарен зелен пропуск. Ако обаче даден район стане оранжева зона, те ще могат да се посещават единствено от хора с заздравен зелен пропуск. В бяла и жълта зона ски оборудванията мога да се посещават от хора с базов пропуск, до момента в който в алена зона пистите са затворени за всички.

Престоят в хотелите става единствено против базов зелен пропуск. Във вътрешността им заведенията за хранене, басейните, фитнес клубовете са отворени единствено за гостите на структурите. В момента държавното управление разисква какви ограничения да бъдат приложени на границата по отношение на туристите, идващи от страни с висок брой инфектирани. При прилагане на самолети и бързи влакове в Италия е задоволителен базов зелен пропуск. Той ще бъде наложителен към този момент и за районния превоз, само че също и за градския превоз като метро и рейсове. Все още се обмисля по какъв начин ще се прави контролът в този случай, към този момент той се прави на избрани пасажери на инцидентен принцип.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР