Италианското правителство обяви извънредно положение заради лошото време в редица

...
Италианското правителство обяви извънредно положение заради лошото време в редица
Коментари Харесай

Извънредно положение заради лошо време в редица региони на Италия

Италианското държавно управление разгласи изключително състояние поради неприятното време в редица северни и южни райони на страната, заяви в петък министър председателят Джузепе Конте, представен от информационните организации.

След Венеция през вчерашния ден кабинетът реши да разгласи изключително състояние във всички провинции на Сицилия, потърпевши от неприятно време от септември насам, написа министър председателят в Туитър. Извънредно състояние е оповестено също в Генуа, Савоя и Специя.

При оповестяване на подобен режим на национално ниво специфични фондове отпускат помощи за унищожаване на последствията от удара на стихиите.

Конте уточни, че на последващи съвещания държавното управление ще прегледа нови сходни претенции. На 18 ноември да вземем за пример районният съвет на Тоскана разгласи изключително състояние в региона поради поройни дъждове и стихии. Местните управляващи желаеха кабинетът да разгласи такава мярка на национално ниво.

Вчера поради обстановката в страната външният министър на Италия Луиджи ди Майо се отхвърли от присъединяване във конгрес на външните министри от Г-20 през днешния ден и на следващия ден в Япония.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР