Италианското правителство и общинската управа в Рим стигнаха до широкобхватно

...
Италианското правителство и общинската управа в Рим стигнаха до широкобхватно
Коментари Харесай

България е сред страните, в които може да горят отпадъците на Рим

Италианското държавно управление и общинската администрация в Рим стигнаха до " широкобхватно " съглашение, което има за цел да реши възходящия проблем с големите количества отпадъци по улиците на италианската столица. Отпадъците ще бъдат складирани и след това пращани за горене в други европейски страни, измежду които е и България.


Споразумението планува основаването на сметищна зона, която ще се намира в окръг Сакса Рубра на 17 км на север от Рим. За половин година през тази зона ще преминат 300 тона боклуци на ден, които след това ще бъдат изпращани към пещи за горене на боклук в страни като Швеция, Германия, Австрия, Португалия и България.
Вирджиния Раджи - кмет на Рим: Министърът на околната среда, поддържа това решението, което включва пращане на отпадъците в чужбина. Всички споделяме желанието да излезем от тази рецесия, която аргументи липса на други други възможности.
Същевременно, прокуратурата в Рим стартира следствие по отношение на натрупването на боклука в столицата. Повод са голям брой недоволства на локални поданици и на неправителствени организации. Причината за обстановката в италианската столица е прекъсването за поддръжка на две преработвателни съоръжения.

Купищата отпадъци, оставени на улицата в продължение на седмици основават риск за здравето, изключително през актуалното горещо лято.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР