Италианското правителство е готово да вземе допълнителни мерки в борбата

...
Италианското правителство е готово да вземе допълнителни мерки в борбата
Коментари Харесай

Италианското правителство е готово да вземе допълнителни мерки срещу коронавируса

Италианското държавно управление е готово да вземе спомагателни ограничения в битката с ковид, съобщи през днешния ден италианският министър председател Джузепе Конте, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Италия е втората най-тежко наранена от ковид страна в света след Китай, където заболяването се появи за първи път в края на предходната година.

"Одобрените ограничения не са задоволителни. Вредните последствия (от коронавируса) ще са съществени и необятно публикувани. Ще има потребност от същински "план за възобновяване. След ковид нищо няма да е както преди и ще би трябвало да седнем и да пренапишем разпоредбите за търговията и свободния пазар ", сподели Конте в изявление за италианския ежедневник "Кориере каузи Сера ".

Италианец живее с натрупа на сестра си, умряла от ковид (18+)

Правителството съобщи, че плануваната икономическа помощ за фирмите и семействата ще е към 25 милиарда евро, като се чака новите ограничения да бъдат утвърдени през днешния ден на държавно съвещание.

Джузепе Конте посочи, че не е належащо да се вкарват нови забрани по отношение на ковид, а прецизно да се съблюдават съществуващите.

Италианското държавно управление наложи предходната седмица ограничавания на национално равнище, с цел да противодейства на разпространяването на ковид - затваряне на учебни заведения и магазини, анулация на спортни събития и възбрана на хората да излизат от домовете си, с изключение на в неотложни случаи.

"Учените ни споделят, че епидемията не е достигнала пика си, тези седмици ще бъдат най-рискованите " и е нужно да се вземат оптимално съществени ограничения, акцентира Конте.

Според Конте е "необходима европейска съгласуваност на здравните и икономическите ограничения " против ковид, отбелязва Франс прес.

Дойде моментът да бъдат направени смели избори и Италия може да окаже забележителна помощ в качеството си на първата страна, която се сблъска с толкоз съществено разпространяване на вируса, сподели още италианският министър председател.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния китайски ковид в действително време:

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР