Италианското популистко правителство одобри налагането на тежки глоби на кораби,

...
Италианското популистко правителство одобри налагането на тежки глоби на кораби,
Коментари Харесай

Италия готви глоби от 10 до 50 хил. евро за корабите с мигранти, които навлизат в нейни води без разрешение

Италианското популистко държавно управление утвърди налагането на тежки санкции на кораби, спасяващи мигранти, които нарушат заповедта да стоят отвън италиански води, предадоха Асошиейтед прес и Франс прес.

Вътрешният министър Матео Салвини заяви след среща на кабинета, че е утвърден нов декрет. Той ще разреши налагането на санкции от 10 000 до 50 000 евро на кораби, в случай че влязат без позволение в италиански териториални води. В случай на рецидив се планува конфискация на кораба, акцентира Салвини.

Същата наредба улеснява и полицейските следствия под прикритие на вероятни интервенции за трафик на мигранти, както и облекчава приемането на позволение за електронно подслушване на обвинени трафиканти на хора. Увеличава се и наказването за експанзия против представителите на органите на реда.

Използването на способи за прикриване на самоличността при митинги ще се санкционира със затвор от две до три години и санкция от 2000 до 6000 евро. За приложимост на бухалки или бомбички против силите на реда ще се постанова наказване до 4 години затвор, осведоми Българска телеграфна агенция.

Предстои указът да бъде утвърден от Народното събрание, където ръководещите партии Движение " Пет звезди " и " Лига " разполагат с болшинство, отбелязва Агенция Франс Прес.

След като зае поста вътрешен министър преди една година Салвини ускори италианския контрол над избавителни кораби на неправителствени организации. Броят на потеглящите от Либия кораби на трафиканти на хора понижа, отбелязва АП.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР