Италианското министерство на културата забрани вчера строежа на ресторант от

...
Италианското министерство на културата забрани вчера строежа на ресторант от
Коментари Харесай

Италия забрани строеж на ресторант на "Макдоналдс" до забележителност в Рим

Италианското министерство на културата забрани през вчерашния ден градежа на ресторант от веригата за бързо хранене " Макдоналдс " (Mc`Donalds) до античните бани на Каракала в Рим, предадоха " Ройтерс " и ДПА. Кметът на града Вирджиния Раджи съобщи, че " чудесата на Рим би трябвало да се запазят ".

Министърът на културата Алберто Бонизоли разгласи решението си в известие във " Facebook ", откакто общинската администрация бурно стачкува против опцията да се оферират бургери в археологическата зона, в която се намират баните от трети век.

" Макдоналдс " има над 40 обекта в италианската столица, някои от които наоколо до забележителности като площад " Навона " или Ватикана.

В Италия, която се гордее с кухнята си, веригите за бързо хранене будят доста несъгласия. През 1986 година интелектуалци и телевизионни звезди на вятъра се бориха против откриването на първия ресторант на " Макдоналдс " на Площад " Испания ", един от знаците на Рим.

В случая с баните на Каракала обектът на " Макдоналдс " трябваше да се простира на 800 квадратни метра в регион, където новото строителство би трябвало да дава отговор на строги критерии, отразяващи историческите обичаи.

Бившият култивиран център, където щеше да е новият ресторант, се намира сред баните и античната Стена на Аврелиан, на няколкостотин метра от Колизея и Циркус Максимус. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР