Италианското издание на Модната библия – списание "Вог" се отказа

...
Италианското издание на Модната библия – списание "Вог" се отказа
Коментари Харесай

Италианският Vogue се отказа от снимките - slava.bg

Италианското издание на Модната библия – списание "Вог " се отхвърли от фотосите в януарския си брой, с цел да предложи по-екологичен вид на читателите.

Като предлага илюстрации вместо фотоси, списанието понижава отрицателното влияние върху околната среда, обвързвано с организирането на фотосесии по целия свят.

Главният редактор Емануеле Фарнети сподели, че не му е известно до момента "Вог " да е издавано без фотоси, откогато съществува фотографията. В публицистичната си публикация той написа, че самодейността е в границите на екологичните цели, дефинирани и подписани предишния месец от основните редактори на 26-те издания на "Конде Наст ". Той обърна внимание, че септемврийският брой на "Вог ", който е най-големият за годината, демонстрира, какъв брой огромен е въглеродният отпечатък на едно фешън списание. "Участници: 150 души. Около 20 полета и десетина пътувания с трен.

40 чакащи непрекъснато автомобила. 60 интернационалните колета. Светещи прожектори най-малко 10 часа нон стоп... Изхвърлена храна от кетъринга. Найлони за увиване на тоалетите. Електричество за зареждане на фотоапаратите и телефоните " е докладът на редакцията.

Спестяванията от броя без скъпи фотосесии на сп. "Вог " са предопределени за студентска фондация във Венеция, потърпевша съществено от наводненията през ноември.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР