Италианското издание Гадзета дело Спорт излезе с новината, че отборът

...
Италианското издание Гадзета дело Спорт излезе с новината, че отборът
Коментари Харесай

Ферари сменя Матиа Биното с шефа на Алфа Ромео

Италианското издание " Гадзета дело Спорт " излезе с новината, че тимът на Ферари във Формула 1 счита да се раздели с шефа си Матиа Биното, като решението е било взето персонално от президента на автомобилния производител Джон Елкан.

Според информациите Биното ще бъде сменен на поста от французина Фредерик Васьор, който сега е началник на тима на Алфа Ромео във Формула 1.

Матиа Биното зае длъжността при започване на 2019 година, заменяйки на поста Маурицио Аривабене, само че през последните месеци столът му е съществено разтърсен след случилото се през сезон 2022.

В началото на годината Ферари разполагаше с най-бързия автомобил, като даже техният водач Шарл Льоклер беше водач в шампионата, само че поредност от неприятни стратегически решения костваха на " черните кончета " редица победи и в последна сметка възможностите им да се борят за купите и при водачите, и при конструкторите.

Именно този процес на събитията докара и до спор сред Матиа Биното и Льоклер, което също би могло да има значение при взимането на решение за освобождението на Биното.

Спряганият за негов заместител Фредерик Васьор пък е отпред на Алфа Ромео от юли 2017 година. Именно под негово управление Шарл Льоклер направи дебюта си във Формула 1 през сезон 2018 като водач на италианския отбор.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР