Италианското футболно първенство официално ще се поднови в средата на

...
Италианското футболно първенство официално ще се поднови в средата на
Коментари Харесай

Официално: Футболът в Италия се завръща със страхотни сблъсъци

Италианското футболно състезание публично ще се възобнови в средата на юни, се споделя в известие на локалната федерация, само че преди този момент ще се изиграят последните три мача за Купата на Италия. На 20 и 21 юни ще се проведат четири мача от 25-ия кръг на Серия “А”: Аталанта - Сасуоло, Верона - Каляри, Интер - Сампдория и Торино - Парма. Решението е взето след видеоконференция с присъединяване на представители на всички 20 клуба от Серия “А”. На 22 юни стартират мачовете от 27-ия кръг.

Решено беше още преди началото на италианския шампионат да се организира Купата на страната. В срещи-реванши от полуфиналите един против различен излизат Наполи - Интер и Ювентус - Милан. Срещите са планувани за 13 и 14 юни, а финалът - на 17 юни.

Сезонът в Серия “А” беше преустановен на 9 март поради пандемията от ковид. От управлението на Лигата оповестиха, че решението е след рекомендация на министъра на спорта Винченцо Спадафора, който удостовери в четвъртък, че шампионата може да се възобнови. Президентът на Милано Паоло Скарони по-рано съобщи, че клубът му е срещу рестартирането с мачове за Купата.

Ювентус, който се бори за девета поредна купа, води в таблицата с 63 точки, с една повече от Лацио и с девет пред третия Интер.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР