Италианското Движение "Пет звезди" поиска от президента Серджо Матарела да

...
Италианското Движение "Пет звезди" поиска от президента Серджо Матарела да
Коментари Харесай

Движение Пет звезди поиска от италианския президент да връчи мандат за сформиране на правителство на Джузепе Конте

Италианското Движение "Пет звезди " изиска от президента Серджо Матарела да връчи мандат за съставяне на държавно управление на досегашния министър председател Джузепе Конте, съобщи АП.

Лидерът на "Пет звезди " Луиджи Ди Майо направи изказване пред публицисти след днешната си среща с Матарела в президентския замък. "Уведомихме президента, че сме постигнали договорка с Демократическата партия, което ще разреши Конте да остане министър председател ", сподели Ди Майо.

След като Конте показа на президента Матарела листата с министрите в новото държавно управление, то ще се нуждае от утвърждението на депутатите в двете камари на италианския парламент.

Демократическата партия и Движение "Пет звезди " реализираха през днешния ден единодушие Джузепе Конте да остане министър председател на Италия, в случай че се стигне до тяхно съдружно държавно управление, напомня Българска телеграфна агенция. Съществува риск обаче новата коалиция да се окаже нестабилна, защото сред двете партии има различия за платформата на ръководство и състава на новия кабинет.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР