Италианското 50-километрово крайбрежие на Амалфи всяко лято е залято от

...
Италианското 50-километрово крайбрежие на Амалфи всяко лято е залято от
Коментари Харесай

Ще бъде по-лесно да достигнем Амалфи от 2024

Италианското 50-километрово крайбрежие на Амалфи всяко лято е залято от търсещи слънце гости. Географията и топографията му са го дарили с извисяващи се скали, идеални за развъждане на лимони, зашеметени села и уединени скалисти заливи. Но това също прави мечтаната дестинация сложна за постигане. Повечето пасажери летят до летището в Неапол и според от бюджета, вземат влакове и рейсове до крайбрежното си настаняване или съвсем двучасово такси. Всичко това обаче скоро ще се промени, защото ново актуализирано летище ще бъде отворено на брега с полети, започващи тази година.

Кое е най-близкото летище до крайбрежието на Амалфи?

Крайбрежието на Амалфи е готово да получи ново летище, ситуирано в транспортен център, който към този момент съществува. Летище Salerno Costa d’Amalfi е издигнато през 1926 година и преди този момент е работило като военно летище, летателно учебно заведение, противопожарен център и частно летище. Намира се на 45 километра югоизточно от град Амалфи и на 21 километра от Салерно, където доста пасажери, идващи за крайбрежието, минават от влакове на локални рейсове.През 2007 година беше подхваната работа за съоръжение на летището и за търговски полети, включващо удължение на пистата и създаване на нови порти и гишета за регистрация. Това начинание обаче продължи единствено до 2016 година, когато летището затвори изцяло. Сега транспортният възел е подготвен още веднъж да посрещне интернационалните направления още това лято.

 На 11 юли испанската нискотарифна самолетна компания Volotea насрочи първия си полет от летището, откакто през януари беше обещано позволение за рестартиране на търговски полети. Направени са модификации за удължение на пистата до 2000 метра и възстановяване на оборудванията. Новият пътнически терминал обаче ще бъде приключен едвам през 2026 или 2027 година. 

Докъде можете да летите от крайбрежието на Амалфи?

Услугите на Volotea ще свържат крайбрежието на Амалфи с три дестинации в Италия – Каляри в Сардиния, Верона и Катания – както и Нант във Франция. Полетите на Нант и Каляри са планувани да стартират през юли, до момента в който Верона и Катания са планувани за септември.

Работата по развиването на летище Salerno Costa d’Amalfi ще продължи до 2043 година и се надяваме транспортният център да посрещне към шест милиона пасажери до завършването му. Това ще облекчи натиска върху интернационалното летище Capodichino в Неапол, където идват множеството пасажери от крайбрежието на Амалфи и което е обработило рекордните 12,4 милиона пасажери предходната година.

Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР