Италианско изследване, според което новият коронавирус е циркулирал извън Китай

...
Италианско изследване, според което новият коронавирус е циркулирал извън Китай
Коментари Харесай

Циркулирал ли е COVID-19 още през миналата есен в Италия?

Италианско проучване, съгласно което новият ковид е циркулирал отвън Китай по-рано, в сравнение с се смяташе, провокира подозрения измежду западни учени, които упорстват за следващи изследвания, заяви Ройтерс.
Учени от Италианския институт по рака разгласиха проучване, което показва съществуването на обезвреждащи SARS-CoV-2 антитела в кръв от здрави пациенти, взета през октомври предходната година по време на скрийнинг за белодробен рак. Ако данните са правилни, те биха трансформирали историята на пандемията и повдигат въпроси за това по кое време и къде се е появил новият. Той бе разпознат за пръв път в централния китайски град Ухан през декември предходната година. Пред Ройтерс няколко учени обявиха, че са нужни следващи инспекции.
 Пореден връх на инфектирани за ден в Италия Пореден връх на инфектирани за ден в Италия
Италия записва рекордните 40 902 нови случая на ковид през последното денонощие. Вчера управляващите оповестиха за 37 978 новозаразен...
" Заслужава си тези резултати да бъдат обявени, само че те би следвало да се вземат поради като данни, които да се подложат на още проучвания ", сподели Марк Пейгал, учител в школата за биологични науки в английския университет на Рединг. " Всички пациенти в изследването са без признаци, въпреки че множеството от тях са на възраст 55-65 години и някогашни пушачи. Това всекидневно е рискова група за Ковид-19, по тази причина е необичайно, че всички пациенти са без признаци ", разясни той. Съавтор на проучването сподели, че дружно с сътрудниците са възнамерявали следващи проучвания и прикани учените по света да се причислят.
Световната здравна организация разгласи, че новият ковид и Ковид-19 са били незнайни, преди да бъде обявено за разпространяването в Ухан. От организацията прецизираха, че вероятността вирусът " да е циркулирал тихомълком " другаде не може да бъде изключена. В Китай са уверени, че италианското проучване демонстрира следенето на вируса като развой в развиване, който може да обгръща доста страни, написа.
" Китай ще продължи да работи с останалата част от интернационалната общественост и да способства за световното съдействие в битката против Ковид-19 и други вируси ", сподели пред публицисти във вторник представителят на китайското министерство на външните работи. Първият пациент с Ковид-19 в Италия е регистриран на 21 февруари в дребен град край Милано. Италианското проучване обаче демонстрира, че 11,6 на 100 от 959 здрави доброволци, участващи в скрийнинга за рак сред септември 2019 година и март 2020 година са дали признаци, че към този момент са се срещали с ковид SARS-CoV-2, множеството от тях много преди февруари тази година. За същото проучване са извършени проби и от университета в Сиена, които демонстрират, че в шест случая антителата са били способни да унищожат SARS-CoV-2. Четири от случаите са от октомври 2019 година, което значи, че пациентите са се заразили през септември.
" Този брой - шест души е изцяло в границите на тестовата и статистическа неточност. Затова ми се коства, че доказателствата в поддръжка на това необикновено изказване не са задоволително солидни ", сподели Енрико Бучи, биолог и учител в университета " Темпъл " във Филаделфия. " Много звук за нищо ", разяснява Антонела Виола, учител по обща патология в университета на Падуа. И двамата италиански експерти споделят, че пробата за антитела е основан от екипа на изследването и не е бил утвърден от външни специалисти. Скептицизмът на множеството критици на проучването е ориентиран към така наречен специфичност на теста за антитела, който би могъл да разкрие наличие за антитела против други болести, в случай че не е акуратен.
 Над милион са към този момент случаите на ковид в Италия Над милион са към този момент случаите на ковид в Италия
Броят на доказаните случаи на ковид в Италия мина границата от един милион души. Жертви на болестта пък са станали близо 43...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР