Италианският волейболен гранд Итас (Тренто) направи много важна крачка към

...
Италианският волейболен гранд Итас (Тренто) направи много важна крачка към
Коментари Харесай

Тренто отнесе Динамо без Цецо Соколов в ШЛ

Италианският волейболен гранд Итас (Тренто) направи доста значима крачка към класирането си за групите на най-силния европейски клубен шампионат - Шампионската лига за мъже. Трентинци безусловно отнесоха съветския Динамо (Москва), без националът Цветан Соколов в състава си, с в първия си и най-съществен мач от шампионата в Група Н от втория квалификационен кръг, игран довечера пред към 500 фенове в залата в швейцарския град Амрисвил.

Така играчите на Анджело Лоренцети са единствено на два гейма от класиране за груповата фаза на Шампионската лига, защото това бе втора среща за Динамо. Вчера московчани биха без проблеми домакините от Линдарен Волей с 3:0 гейма и остават втори в групата с 1 победа, 1 загуба и 3 точки. Руският отбор най-вероятно ще продължи да играе във втория по мощ евротурнир - за Купата на CEV, където на 1/16-финалите го чака чешкия Ижхострой (Чешке Будейовице).

Утре (29 октомври) е последната среща на шампионата сред Тренто и Линдарен. Мачът е още веднъж от 20,00 часа българско време.

Треньорът на Динамо Константин Брянский още веднъж не можеше да употребява Цецо Соколов, който има мускулен проблем. Това очевидно повлия върху играта на московчани, които не можаха да покажат опциите си и Тренто завоюва повече от безапелационно.

Най-резултатен за Динамо стана Романас Шкулявичус с 12 точки (60% успеваемост в атака).

От друга страна следващ страховит мач за Тренто изигра Нимир Абдел-Азиз, който заби фантастичните 22 точки (3 блока, 4 аса и 68% успеваемост в атака) за успеха.

Снимки: CEV.EU
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР