Италианският вицепремиер Матео Салвини заяви, че очаква Брюксел да наложи

...
Италианският вицепремиер Матео Салвини заяви, че очаква Брюксел да наложи
Коментари Харесай

Салвини: Очаквам Брюксел да ни наложи глоба от 3 милиарда евро

Италианският вицепремиер Матео Салвини съобщи, че чака Брюксел да наложи санкция на Рим в размер на 3 милиарда евро поради увеличаващия се дълг на страната и липса на систематичен недостиг, разкрива AFP.
„ Във времена, в които младежката безработица доближи до 50% в някои региони… някои в Брюксел изискват съгласно старите правила да бъдем санкционирани с 3 милиарда евро ”, съобщи италианския водач пред радио Ер Те Ел.
„ Цялата ми сила ще отиде, с цел да може тези правила да останат в предишното ”, сподели Салвини, чиято партия завоюва евровота в неделя в Италия.
„ Ще забележим това малко писмо от Брюксел, в което те ще ни глобяват поради дълга ни ”, добави той.
Очаква се Европейската комисия да предприеме дисциплинарни стъпки срещу Италия на 5 юни, като съгласно процедурата на Италия може да ѝ бъде наложена санкция от 0.2% от Брутният вътрешен продукт на страната.
Очаква се на следващия ден Брюксел да изпрати писмо до Рим, с цел да се схванат детайлите към италианския проект за дълга.
Италианският държавен дълг е огромен проблем, защото съставлява 132.2% от Брутният вътрешен продукт на страната през 2018 година, което е с 60% повече от допустимото от Европейски Съюз количество на дълга.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР