Италианският вицепремиер Матео Салвини обяви, че управляващата коалиция между водената

...
Италианският вицепремиер Матео Салвини обяви, че управляващата коалиция между водената
Коментари Харесай

Италия отива към избори след разпад на популистката коалиция

Италианският вицепремиер Матео Салвини разгласи, че ръководещата коалиция сред водената от него партия " Лига " и популисткото левичарско придвижване " 5 звезди " се е разпаднала. Той изиска привикване напредсрочни парламентарни избори, заяви " Ройтерс ".

" Аз съм претендент за министър председател. Молим италианците за силата да вземем страната в ръце и да я спасим ", сподели Салвини по време на събитие в Пескара, представен от " Република " и " Свободна Европа ".

Той изрази подготвеност още идната седмица неговите депутати да се съберат в италианския парламент, с цел да стартират процедура за разпускането му, преди която да се гласоподава и избор на съмнение против държавното управление.

Решението на Салвини провокира острата реакция на премиера Джузепе Конте. Той разяснява, че водачът на " Лига " е задължен да изясни на жителите за какво желае да смъкна държавното управление и е подготвен да хвърли страната в политическа рецесия. Конте акцентира, че повече няма да приема рецензиите на вътрешния министър по адрес на останалите членове на кабинета.

Лидерът на " 5 звезди " Луиджи ди Майо сподели, че партията му е подготвена за предварителни избори и не се опасява от тях.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР