Италианският вицепремиер Луиджи Ди Майо смята, че има да се

...
Италианският вицепремиер Луиджи Ди Майо смята, че има да се
Коментари Харесай

Италия смята да намали заплатите на депутатите си

Италианският вицепремиер Луиджи Ди Майо счита, че има да се свърши още доста работа по популисткия дневен ред на държавното управление, в това число понижаване на заплащането на депутатите в страната, написа Bloomberg.

" Ние сме единствено в края на началото ", споделя Ди Майо в новогодишно обръщение, което идва единствено 2 дни откакто Народното събрание одобри противоречивия нов бюджет, предусещащ подкрепящ приход за хората с ниски приходи и ограничения за понижаване на възрастта за пенсиониране за някои.

 Правителството в Италия ще раздаде обещания базов приход
Италия ще раздава пари на жителите си

Коалицията жонглира сред великодушните си обещания и бюджетните правила на Европейски Съюз

Ди Майо, който е водач на участващото в ръководството Движение " Пет звезди ", даде обещание да одобри " превъзходен закон ", с цел да понижи възнаграждението на членовете на италианския парламент през тази година.

Президентът Серджо Матарела се опита да обуздае популистките водачи на Италия: Ди Майо и неговия съдружен сътрудник - вицепремиера Матео Салвини. В новогодишното си послание президентът предизвести, че огромният дълг на страната, преизпълнен 130% от брутния вътрешен артикул, санкционира елементарните жители.

Ди Майо също по този начин даде обещание да работи по въпросите на околната среда и външните работи през 2019 година, като добави, че е наслаждение да се бори с тези, които " използваха обществени средства и национални закони, с цел да се възползват от редица права, за които не са упълномощени ".
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР