Италианският вицепремиер и вътрешен министър Матео Салвини заяви, че Рим

...
Италианският вицепремиер и вътрешен министър Матео Салвини заяви, че Рим
Коментари Харесай

Салвини допусна избори през есента, след като "Пет звезди" подкрепи Фон дер Лайен

Италианският вицепремиер и вътрешен министър Матео Салвини съобщи, че Рим към момента има време да разпусне Народното събрание и да отиде на избори след лятната отмора, съобщи " Ройтерс ".

Коментарите на крайнодесния Салвини последваха разкол сред него и водача на другата популистка партия в кабинета, придвижване " Пет звезди " на Луиджи ди Майо. Евродепутатите от " Пет звезди " поддържаха във вторник кандидатурата на Урсула фон дер Лайен за ръководител на Еврокомисията. Ди Майо изясни, че решението е взето поради обещанието ѝ за минимална европейска заплата.

В изявление за " Кориере каузи сера " обаче Салвини счита, че от " Пет звезди " зависи и дали държавното управление да продължи да работи по проекта за увеличение на районната автономност, бюджета следващата година и промяната на правосъдната система. Малко по-късно той атакува в " Туитър " " Пет звезди ", като споделя, че те на процедура ръководят дружно с лявоцентристката " Демократическа партия " и с това предават гласа на италианците.

Изборът на Фон дер Лайен сътвори напрежение, защото съгласно " Лига " на Салвини може да понижи възможностите Италия да има значим пост в идната комисия, откакто ще остане едва показана на висшите постове в съюза (с изключение на Европарламента).

В друго изявление за същия вестник Ди Майо споделя, че " единственото допустимо държавно управление " е настоящето. Според него обаче решението на " Лига " да не поддържа Фон дер Лайен рискува да изолира Италия.

Ди Майо разяснява и обявата на " Бъзфийд ", съгласно която на среща в Москва е била разисквана опцията за съветско финансиране на " Лига ". Ако това се удостовери, " Пет звезди " няма да остане в кабинета, разгласи той.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР