Италианският вицепремиер и министър на вътрешните работи Матео Салвини, който

...
Италианският вицепремиер и министър на вътрешните работи Матео Салвини, който
Коментари Харесай

Италия иска ЕС да отмени санкциите срещу Русия до края на годината

Италианският вицепремиер и министър на вътрешните работи Матео Салвини, който е и водач на крайнодясната партия " Лига ", съобщи през вчерашния ден в Москва, че желае наложените на Русия наказания да бъдат анулирани до края на годината и че не изключва нито една алтернатива за увещание на другите европейски страни, съобщи " Франс прес ".

Салвини, който е на посещаване в съветската столица, съобщи че желае " да убеди възпитано и благодарение на числа " европейските си сътрудници да прекратят икономическите наказания, които са в действие от анексирането на Крим от Русия през 2014 година Той не сподели, че ще наложи несъгласие на вероятно удължение на европейските наказания, само че увери, че " не изключва нито една алтернатива " за реализиране задачите си.

" Италия е европейската страна, потърпевша най-вече от глобите против Русия ", акцентира Салвини и добави, че желае да се открият нови благоприятни условия за икономическо съдействие сред дребните и междинните предприятия в двете страни.

Новият италиански министър председател Джузепе Конте даде към този момент да се разбере през юни, че страната му е склонна наложените на Русия стопански наказания да бъдат преразгледани. От няколко месеца Италия се пробва да реализира в Европейски Съюз в случай че не цялостно анулиране, то най-малко облекчение на глобите.

" Абсолютно законно е Русия да седи на масата на огромните ", съобщи Салвини, имайки поради завръщане на страната в групата на най-развитите индустриални страни - в този момент Г-7. Той изрази удовлетворение от срещата сред съветския президент Владимир Путин и американския му сътрудник Доналд Тръмп през вчерашния ден в Хелзинки.

Матео Салвини към този момент посети Русия, преди да влезе в държавното управление, и неведнъж е изразявал благосклонността си към страната и нейния президент. В Москва той гледа финалния мач от Световното състезание по футбол в неделя, а през вчерашния ден се срещна с представители на съветския Федерален съвет за сигурност. С тях той приказва за опциите за съдействие в " битката против ислямския тероризъм " и " противозаконната имиграция " - две от най-важните тематики за новото италианско държавно управление.

Единственото решение за мигрантската рецесия в Европа е връщането на всички избавени в Средиземно море мигранти в Либия, съобщи Салвини, представен от ДПА, на конференция в съветската столица, излъчена онлайн в профила му във " Facebook ". Целта е да се трансформират разпоредбите и либийските пристанища да станат сигурни, добави той.

Би трябвало да ги спасяваме, да им оказваме помощ и грижа, да ги нахраним и да ги връщаме там, откъдето идват. Малко по малко Европейският съюз би трябвало да се самоубеди, че това е единственото решение за излизане от тунела, добави той. Салвини сподели, че мигрантите би трябвало да могат да подават молба за леговище в Европа от Африка и единствено тези, които дават отговор на изискванията, да бъдат позволени в Европейски Съюз.

Салвини заяви също, че италианският министър председател ще посети Русия и ще се срещне с президента Путин през втората половина на октомври. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР