Италианският вицепремиер и министър на вътрешните работи и Матео Салвини

...
Италианският вицепремиер и министър на вътрешните работи и Матео Салвини
Коментари Харесай

Салвини: Еманюел Макрон е арогантен

Италианският вицепремиер и министър на вътрешните работи и Матео Салвини изрично отхвърли " арогантността " на френския президент Емануел Макрон ден преди европейската среща на върха в дребен формат по въпросите на миграцията. На срещата се чакат съществени конфликти на отзиви.
Като показва броя на емигрантите, които влизат в Италия и сумата, която Италия заплаща, Салвини, който е водач на крайнодясната партия „ Лигата “ (или „ Северна лига “, бел.ред.), сподели, че е сюрпризиран, че тази обстановка не се смята за проблем от " арогантния френски президент ".
Каним го да спре обидите и да показва своята благотворителност с обстоятелства, като отвори френските пристанища и спре да отблъсква дамите, децата и мъжете във Вентимиля " (на границата сред Франция и Италия), сподели Салвини, представен от неговия представител.
" Ако френската надменност мисли да трансформира Италия в лагер за бежанци за цяла Европа, може би, като подмятна няколко евро бакшиш, тя изцяло се заблуждава ", заключи той.
Франция и Испания предложиха основаването на затворени центрове в Европа за управление на имигрантите, които влизат през Средиземно море.
Не за първи път Салвини атакува Франция и френския президент. Той отхвърли " лицемерието " на Франция след изказванията, критикуващи Италия за скорошния ѝ отвод да отвори пристанищата си за транспортен съд на неправителствена филантропична организация. В петък Салвини още веднъж нападна френския президент, откакто последният отхвърли националистическата " проказа " в Европа.
" Може би сме „ прокажени популисти “, само че моите уроци ги взимам от тези, които отварят пристанищата си, приемете хилядите мигранти и тогава ще приказваме за това ", сподели Салвини в петък по адрес на френския президент.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР