Италианският вътрешен министър Матео Салвини заяви, че иска да бъде

...
Италианският вътрешен министър Матео Салвини заяви, че иска да бъде
Коментари Харесай

Матео Салвини иска преброяване на ромите в Италия

Италианският вътрешен министър Матео Салвини съобщи, че желае да бъде осъществено броене на ромската общественост в Италия за депортиране на тези, които обитават нелегално в страната, съобщи Ройтерс.

„ За страдание, ще би трябвало да задържим италианските роми, тъй като не можем да ги експулсираме “, съобщи водачът на крайнодясната партия „ Лига “ в изявление за телевизия „ Телеломбардия ".

Салвини провокира политическа рецесия в Европейски Съюз през предходната седмица, откакто отхвърли да допусне до италианска територия филантропичен транспортен съд с над 600 мигранти, избавени край крайбрежията на Либия. Край на рецесията постави Испания, която реши да одобри кораба в пристанището във Валенсия.  

След като разгласи победа по проблема с филантропичния транспортен съд „ Акуариус “, Салвини насочи вниманието си към ромите, които постоянно стават обект на отрицателни изявления от страна на представители на крайнодясната „ Лига “. Салвини съобщи, че неговото министерство преглежда „ ромския въпрос “ и желае да знае „ къде и какъв брой “ са ромите в Италия.

Коментарите на вътрешния министър привлякоха остри рецензии от другите политически партии в Италия, измежду които и Демократическата партия, която упрекна Салвини в пробуждане на мемоари за етническите чистки от времето на Втората международна война.

По-късно Салвини съобщи, че държавно управление няма планове да основава обособен указател за роми или да им взема отпечатъци, а че желае да отбрани ромските деца, който не са пускани на учебно заведение от техните родители.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР