Италианският вътрешен министър Матео Салвини защити решението си да премести

...
Италианският вътрешен министър Матео Салвини защити решението си да премести
Коментари Харесай

Италианският вътрешен министър беше обвинен в расизъм спрямо мигранти

Италианският вътрешен министър Матео Салвини отбрани решението си да реалокира стотици мигранти от дребното градче Риаче в Калабрия, на фона на обвинявания в расизъм от опозицията. Случаят нашумя този месец с ареста на локалния кмет по обвинявания, че предизвиква незаконната имиграция и последвалите митинги на локални поданици и правозащитници.

Мигрантите в Риаче, пристигнали най-вече от Африка, ще бъдат разпределени на разнообразни места в Италия, разгласи Матео Салвини. Той е вицепремиер и водач на крайнодясната групировка Лига, която е част от ръководещата коалиция. Според него мярката е нужна за прекъсване на злоупотребите с фондове, предоставени от предходните кабинети на градската администрация за настаняване и консолидиране на мигрантите.

Лявата съпротива и деятели реагираха на решението на Салвини със залп от рецензии. Усилията на градчето, което отвори порти за хиляди бежанци, получи необятно интернационално самопризнание. Новодошлите там са настанявани в изоставени домове и минават образование за работа.
 Салвини няма желание да подписва съглашението за мигрантите с Германия Салвини няма желание да подписва съглашението за мигрантите с Германия
Италианският вицепремиер и вътрешен министър Матео Салвини няма желание да подписва съглашение с Германия за връщане на мигранти, написа австрийския...

Мигранти са над 300 от общо 2 000 локални поданици, обобщава градската администрация. Кметът Доменико Лукано, който е на поста от 2002 година, беше посочен от списание „ Форчън “ като един от 50-те най-значимите водачи в света за 2016 година Този месец той беше подложен под домакински арест, съгласно Салвини като част от войната на кабинета против имиграционния бизнес.

Обвиненията против Лукано са, че е провел бракове за заобикаляне на имиграционните регулациии и е сключвал контракти с две сметопочистващи компании, даващи претовареност на мигранти.

Кметът твърди, че единственото му закононарушение е хуманността.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР