Италианският външен министър заяви вчера, че ще призове за ребалансиране

...
Италианският външен министър заяви вчера, че ще призове за ребалансиране
Коментари Харесай

Италия иска НАТО да засили намесата си в Южна Европа заради мигрантите

Италианският външен министър съобщи през вчерашния ден, че ще призове за ребалансиране на ресурсите на НАТО от източните граници на Европа към нейните южни граници, с цел да помогне в битката с незаконната миграция, съобщи " Асошиейтед прес ", представена от Българска телеграфна агенция.

Енцо Моаверо Миланези очерта пред Народното събрание външнополитическите цели на популисткото държавно управление на обединението сред антиимигрантската партия " Лига " и извънсистемното Движение " Пет звезди ", в навечерието на срещата на върха на НАТО в Брюксел.

Министърът сподели, че има доказателства за това, че непознати бойци са проникнали измежду мигрантите, напускащи с лодки Либия, което съставлява опасност за сигурността на Европейски Съюз, оправдаваща намесата на НАТО.

" Ние твърдо ще призовем по време на срещата на върха на НАТО за ребалансиране на уговорките на Северноатлантическия алианс към Средиземноморието. Трябва да има идентичен ангажимент както в източна, по този начин и в южна посока ", съобщи Миланези.

Италианското държавно управление предприе енергични ограничения против миграцията и се стреми да предоговори мандата на задачите на Европейски Съюз в Средиземно море, с цел да се попречи на избавените мигранти да дебаркират в Италия.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР