Италианският външен министър Луиджи Ди Майо обвини вчера собствената си

...
Италианският външен министър Луиджи Ди Майо обвини вчера собствената си
Коментари Харесай

Скандал в Рим! Външният министър обвини собствената си партия в подривна дейност по украинската криза

Италианският външен министър Луиджи Ди Майо упрекна през вчерашния ден личната си партия Движение " Пет звезди ", че подкопава напъните на държавното управление да оказва помощ на Украйна и че отслабва позицията на Рим в Европейския съюз, съобщи Ройтерс.

Изявлението на Ди Майо може да бъде тълкувано като назряващ ерес във групировката, чийто водач той в миналото беше.

На заседание на националното управление на Движение " Пет звезди " не беше взето съответно решение за бъдещето на Ди Майо, само че разликите сред него и водача на партията Джузепе Конте се резервират.

Вътрешните битки в Движение " Пет звезди " основават проблеми и за премиера Марио Драги, защото на следващия ден в италианския парламент ще има значимо гласоподаване, обвързвано с Украйна. Някои членове на " Пет звезди " желаят да прокарат в Народното събрание решение за ограничение на оръжейните доставки на Италия за Украйна. Италия, сходно на доста други страни от Европейски Съюз, изпраща оръжия на Украйна, с цел да ѝ помогне да се отбранява в борбата с съветските сили, които нахлуха на украинска територия.

Във вчерашното си изказване Ди Майо съобщи, че държавното управление му би трябвало да пази полезностите на демокрацията и свободата. Италианският външен министър сподели още, че въпреки всички да желаят мир, съветският президент Владимир Путин продължава войната си в Украйна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР