Италианският външен министър Луиджи Ди Майо не подписа окончателния документ,

...
Италианският външен министър Луиджи Ди Майо не подписа окончателния документ,
Коментари Харесай

Италия ясно показа, че не харесва турската намеса в Либия

Италианският външен министър Луиджи Ди Майо не подписа окончателния документ, признат в края на координационната среща в Кайро с присъединяване на външните министри на Египет, Франция, Италия, Гърция, Кипър, отдаден на обстановката в Либия, съобщи Агенция " Фокус ".
Причината за отхвърли е, че декларацията не е уравновесена, осведоми италианската организация ANSA.
По-специално Ди Майо се е опитал да смекчи много твърдите формулировки по адрес на ръководителя на държавното управление на националното единодушие (ПНС) Файез Сарадж и Турция, която го поддържа, в това число и с военни способи. Рим упорства за еднообразно отношение към всички страни в спора, изключително на стадия на подготовката за Берлинската конференция за урегулирането на либийския спор, която би трябвало да се организира преди края на месеца.
Италия е една от първите европейски страни, които не се съгласиха намерено с турското решение за военна помощ за ПНС. Вчера командирът на Либийската национална войска (ЛНА) фелдмаршал Халифа Хафтар посети Рим и се срещна с италианския министър председател Джузепе Конте. В същото време Сарадж, който също се очакваше същата вечер в Рим, не пристигна в италианската столица.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР