Италианският в. Ла Стампа твърди, че 80 процента от руската

...
Италианският в. Ла Стампа твърди, че 80 процента от руската
Коментари Харесай

Руското посолство в Рим протестира срещу дезинформацията за помощта на Москва

Италианският в. " Ла Стампа " твърди, че 80 % от съветската помощ за Италия е ненужна и безполезна. " Авторът на публикациите би трябвало да разбере, че съветските военнослужещи, както и италианските им сътрудници, ще рискуват здравето, а може би и живота си, работейки в избраните за тях сектори ", декларира съветският дипломат в Рим.

„ Що се отнася до разсъжденията на създателя, че изпратените съветски военни (между другото, безплатно) имат за цел да нанесат някаква щета на връзките на Италия с сътрудниците от НАТО, предоставяме на читателите опцията сами да преценяват кой и по какъв начин оказва помощ на италианците в сложни времена. " В Русия има една сентенция: " Приятел в потребност се познава ", декларира още съветският дипломат в Италия в писмото си до основния редактор на в. " Ла Стампа ", оповестява ТАСС, представена от glasove.com.

Посолството на Русия в Италия назова " неточни " и " дезинформиращи " изявленията в италианския в. " Ла Стампа " за съветската помощ за битка с ковид. Изявлението на дипломат Сергей Рязов бе изпратено до основния редактор  и оповестено в електронния вид на вестника. 

" Обърнахме внимание на две публикации, подписани от Джакобо Джакобони на 25 и 26 март, по отношение на съветската помощ за Италия в битката с ковид. В тази връзка бихме желали да създадем някои коментари и съображения. Журналистът, базирайки се на информация от " източници на високо политическо равнище ", твърди, че сякаш 80% от помощта на Русия за Италия е ненужна и безполезна. Ние, несъмнено, не знаем на какви източници се позовава авторът и се концентрираме най-вече върху добре известните и оповестени изказвания на италиански чиновници. Така на 21 март министър председателят Джузепе Конте в телефонен диалог благодари на съветския президент Владимир Путин за навременната и огромна помощ за Италия в сложната обстановка. Министърът на външните работи Луиджи Ди Майо счете за допустимо персонално да пристигна в авиобазата Пратика ди Маре, с цел да посрещне самолета с съветски експерти, машини и съоръжение, като изрази признателност към Руската федерация ", заявява руският дипломат в Рим.

" Що се отнася до полезността или безполезността на съветската помощ, коства ни се, че би трябвало да попитаме на първо място жителите на Бергамо, където нашите експерти и техници стартират да работят ", продължава дипломатът. " Известно е, че това е един от най-заразените градове в Северна Италия, където 1267 души към този момент починаха, а 7072 остават инфектирани. Нашите епидемиолози, вирусолози, реаниматори, по искане на италианските си сътрудници, ще стартират работа в пренаселените домове за възрастни хора в този град, където обстановката е критична поради дефицита на лекари и нуждата от антивирусна обработка на здания, структури, транспортни средства. Авторът на публикациите би трябвало да разбере, че съветските военнослужещи, както и италианските им сътрудници, ще рискуват здравето, а може би и живота си, работейки на избраните за тях сектори ".

" Джакобони вижда някакъв коварен план на Русия в това, че в Италия са изпратени военнослужещи от съветската войска, включително експерти в региона на радиационната, химическата и биологичната отбрана. За сведение на създателя и вашите уважаеми читатели, ви осведомяваме, че представителите на съветските войски за радиационна, химическа и биологична отбрана " са най-мобилните, опитни, тествани в разнообразни райони на света експерти, които могат дейно да оказват помощ в диагностиката и лекуването на пациенти, както и при провеждането на ограничения за стерилизация ", акцентира съветският дипломат.

„ Що се отнася до разсъжденията на създателя, че изпратените руски военни (между другото, безплатно) имат за цел да нанесат някаква щета на връзките на Италия с сътрудниците от НАТО, предоставяме на читателите опцията сами да преценяват кой и по какъв начин оказва помощ на италианците в сложни времена. " В Русия има една сентенция: " Приятел в потребност се познава ", заявява още съветският дипломат в Италия в писмото си до основния редактор на в. " Ла Стампа ".



Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финсова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръ
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР