Италианският треньор Масимилиано Алегри, който в момента е без отбор,

...
Италианският треньор Масимилиано Алегри, който в момента е без отбор,
Коментари Харесай

Алегри: Важно е да работя в клуб с амбиции за трофеи

Италианският треньор Масимилиано Алегри, който сега е без тим, съобщи, че има предпочитание още веднъж да се завърне на треньорската пейка, само че няма искания къде да стане това, стига бъдещият му клуб да има нужните упоритости за печелене на титли.

52-годишният Алегри напусна Ювентус преди година, откакто изведе "бианконерите " до пет следващи трофеи и четири купи на Италия по време на петгодишния си престой в Торино. Преди това той завоюва Серия "А " и с Милан. "В момента се любувам на живота дружно с моето семейство в родния ми град Ливорно ", сподели италианецът пред "Марка ".

"Гледам обаче към бъдещето, тъй като желанието да повеждам тим в огромни мачове е голямо. За мен няма значение в кое състезание ще работя. Искам само да бъда в клуб, с който имаме идентични визии за бъдещето и който има упоритостите да се състезава и да печели ", сподели той. Алегри описа, че макар че към този момент не е част от Ювентус, продължава да следи деликатно изявите на отбора под управлението на Маурицио Сари.

"Юве е построен по този начин, че да печели още веднъж и още веднъж. Това е повода да се оправи с конкуренцията на Интер и Лацио. Мисля, че клубът може да прави това още години наред ", добави Алегри. Според експерта другият му някогашен тим Милан се нуждае от доста по-голяма непоклатимост, с цел да продължи да се развива. "Милан се нуждае от постоянен и продължетелен проект. Но непрекъснатите промени в отбора не разрешават да има напредък ", добави някогашният ментор на "росонерите ".

Той приказва и за упования трансфер на нападателя на Интер Лаутаро Мартинес в Барселона. "Фланелката на Барселона тежи много и всеки състезател, който я облича, би трябвало да има силата и харизмата, с цел да я носи. Лаутаро има всички качества, с цел да бъде сполучлив футболист. Той се оправя доста добре в Интер, само че е прекомерно рано да се каже дали може да успее и на "Ноу Камп ", съобщи Алегри.

Треньорът разкри, че преди две години е имал диалози с президента на Реал Мадрид Флорентино Перес по отношение на опцията да оглави клуба, само че е отказал поради контракта си с Ювентус.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР