Италианският тенисист Яник Синер заяви, че първата му победа над

...
Италианският тенисист Яник Синер заяви, че първата му победа над
Коментари Харесай

Яник Синер нареди успеха над Алкарас сред акцентите в кариерата си

Италианският тенисист Яник Синер съобщи, че първата му победа над испанеца Карлос Алкарас се подрежда измежду акцентите в кариерата му досега. 20-годишният Синер се класира за четвъртфиналите на „ Уимбълдън “ след триумф с 6:1, 6:4, 6:7(8), 6:3 против 19-годишния Алкарас и за трети път ще играе на четвъртфинал на шампионат от Големия шлем.

Комбинираната възраст на противниците бе най-ниската в мач от четвъртия кръг на дуел от Шлема за първи път от срещата сред Хуан Мартин дел Потро и Кей Нишикори на Откритото състезание на Съединени американски щати през 2008-а.

Със своите 19 години и 66 дни Карлос Алкарас стана най-младият тенисист при мъжете, който доближава топ16 на „ Уимбълдън “ от 2011-а насам.

„ Карлос е доста тежък противник и доста добър човек, тъй че постоянно е наслаждение да играя против него. Много съм благополучен, че завоювах. Надявам се да покажа прекрасен тенис и в идващия кръг “, разяснява Яник Синер.

„ Не играех толкоз добре на трева, само че мач след мач ставам по-уверен “, добави италианецът, които ще излезе против Новак Джокович на четвъртфиналите.

Сърбинът от своя страна победи участващия с „ уайлд кард “ Тим ван Райтховен с 6:2, 4:6, 6:1, 6:2 за 2 часа и 39 минути в късния мач от програмата на „ Уимбълдън “ в неделя. Двубоят бе застрашен от наближаването на вечерния час за игра, само че с по два пробива в третия и четвъртия сет Джокович стигна до триумфа против нидерландеца, за който това бе първо присъединяване в Големия шлем.

„ Не знаех, че има вечерен час. Ок, добре, че приключихме. Извадих шанс, защото оставаха 20 минути. Преди съм играл в границите на два дни при затворен покрив против Надал преди няколко години и в никакъв случай не е прелестно, в случай че не можеш да приключиш срещата си в същия ден “, разяснява Джокович.

„ Доволен съм, че го направих и чакам идващото предизвикателство “, сподели още сърбинът, а във връзка Тим ван Райтховен, той съобщи: „ Той бе сложен съперник, един тип ново лице в АТП тура, а към този момент победи играчи от топ 5, топ 10 в света. Знаех, че няма да е елементарно, тъй като е много надарен. “

„ Отне ми малко време, с цел да привикна със скоростта му, с изискванията при затворен покрив, които са малко по-различно, тъй че имаше потребност от малко пригаждане, само че като цяло се оправих добре “, добави Новак Джокович.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР