Италианският специалист Джовани Капрара е новият старши треньор на женския

...
Италианският специалист Джовани Капрара е новият старши треньор на женския
Коментари Харесай

Легендарен треньор ще води Холандия срещу България на олимпийската квалификация

Италианският експерт Джовани Капрара е новият старши треньор на женския народен тим на Холандия по волейбол. Селекционерът бе показан на специфична конференция, извършена в централата на Холандската федерация по волейбол в Утрехт. Той ще размени на поста отстранения преди месец Джейми Морисън.

Джовани Капрара е един от най-успешните треньори в света, с впечатляваща кариера. Италианецът стана международен първенец с Русия през 2006 година, на клубно равнище има оценки от Шампионската лига, Купата на ЦЕВ и Световното клубно състезание.

В момента Капрара е треньор на Ил Бизонте (Флоренция), където се изявяват и две от волейболистките на " лалетата " - Лаура Дийкема и Ника Даалдероп. До скоро той бе треньор на женския народен тим на Азербайджан в Европейската златна лига и на европейското състезание. През актуалната година азерките отстъпиха на родния отбор с 0:3 гейма на 1/8-финал на Евроволей.

Капрара и състезателките му ще стартират подготовката за олимпийския квалификационен шампионат на на 27 декември. Надпреварата ще се организира в Апелдоорн (7-12 януари 2020 г.). " Лалетата " са в група А с България, Полша и Азербайджан. В другата група В са тимовете са Турция, Германия и Хърватия.

„ Олимпийската подготовка през януари ще бъде сложна, само че и вълнуваща. Всеки от тимовете знае, че няма различен късмет да се класира, което е изнервящо. Нашият тим обаче е мощен и ще използваме късото време за оптимално ефикасна подготовка. Това, че сме домакини, несъмнено е преимущество. Бих желал да оказа помощ на отбора да сбъдне олимпийската си фантазия ", съобщи експертът.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР