Италианският шампион Ювентус (Торино) е предприел съдебни действия, за да

...
Италианският шампион Ювентус (Торино) е предприел съдебни действия, за да
Коментари Харесай

Ювентус натиска румънци да си сменят името

Италианският първенец Ювентус (Торино) е подхванал правосъдни дейности, с цел да принуди румънския си съеминник Ювентус (Букурещ) да промени името си и своята емблема. Тимът от северната ни съседка от този сезон играе в елита на Румъния. Иначе клуът е основан през 1992 година.

Емблемата на Ювентус (Букурещ) мощно припомня на тази, която Ювентус (Торино) използваше до неотдавна и това е повода италианците да изискат тя да бъде изменена поради нарушаване на авторските права.

" Отбор с името Ювентус (Букурещ) съществуваше преди Втората международна война, само че по-късно той изчезна. Сега тези хора са решили да употребяват същото име. Досега никой не възразяваше, тъй като това е квартален тим с прекомерно малко почитатели. Реакцията в Румъния е главно подигравателна. Никой не им обръща изключително внимание. Голяма изненада бе, че те стигнаха до елита. Това бе огромно достижение за подобен дребен клуб. Те ще сменят името си на ФК Колентина ", показа по този мотив румънският анализатор Емануел Рошу
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР