Италианският селекционер Роберто Манчини участва в събитие, организирано от местния

...
Италианският селекционер Роберто Манчини участва в събитие, организирано от местния
Коментари Харесай

Манчини: В Италия трябва да променим манталитета си към младите играчи

Италианският селекционер Роберто Манчини взе участие в събитие, проведено от локалния олимпийски комитет, на което приказва за организационните компликации по време на пандемията от ковид, потребността от доверие в младите футболисти и значимата роля на своя треньорски щаб.

“Не беше елементарен интервал, трябваше даа се приготвяме за значими мачове. Всеки ден правихме проби без да знаем дали ще можем да разчитаме на играчите. Вярвам, че когато спортистите доближат несъмнено равнище, те са готови да се оправят с дадени обстановки. Като деца те напущат домовете си и стартират да позволяват проблеми. Вече са “ваксинирани ” и са подготвени. Не беше толкоз елементарно, имахме компликации като това да изберем състава два дни преди шампионата, а по-късно имаше няколко положителни теста.  Във футбола е по-трудно да се направи промяна на поколенията, в сравнение с във волейбола, баскетбола или водната топка. В Италия би трябвало да променим манталитета си и да разберем, че 18-19-годишни могат да играят на най-високо равнище. Трябва да им даваме убеденост, както и опция да вършат неточности и да бъдат викани в националните тимове. В този до 21 година да вземем за пример в края на двугодишния цикъл е цялостно с 23-годишни играчи и някои от тях не играят в първия състав на своя клуб, тъй че е мъчно за нас да гледаме за гении.

Екипът е от фундаментално значение. Не можеш да правиш всичко самичък, аз упълномощавам задоволително, либерален съм. Щабът е построен от хора, които освен работят, само че и имат шанса да приказват с футболистите и да получават противоположна връзка, която не споделят с треньора. Това може да бъде доста потребно. Срещите ни преди мачовете са значими. Прекарваме малко време с играчите през годината, само че в случай че взаимоотношенията не са положителни, става мъчно. Например, нашата атмосфера по време на Европейското състезание постоянно беше изключителна, макар че не бяхме най-хубавият отбор. Ние обаче бяхме на необикновено равнище с помощта на чудесния щаб. През тази година би трябвало да се реваншираме. Тя ще бъде значима поради финалите на Лигата на нациите и евроквалификациите, тъй че би трябвало да допуснем допустимо минимум неточности ”, разяснява Манчини.

Бъди част от " Домът на почитателите ”, играй и печели със Sportal.bg.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР