Италианският производител на суперколи Ferrari планира създаването на електрически автомобил

...
Италианският производител на суперколи Ferrari планира създаването на електрически автомобил
Коментари Харесай

И Ferrari ще прави електромобил

Италианският производител на суперколи Ferrari възнамерява основаването на електромобил през идващите 5 години. Това разгласи шефът на марката и общоприет шеф на концерна Fiat Chrysler Automobiles - Серджио Маркионне, по време на изказването си на интернационалния автосалон в Детройт, съобщи Actualno.com.

Компанията има намерение да разшири моделната си гама, с цел да усили продажбите си, само че в същото време ще се опита да резервира ексклузивността на марката. Затова всички нови модели на Ferrari ще си останат свръхскоростни коли с фирмения жанр и дизайн на марката.

„ Ако направи електрическо суперкола, Ferrari ще бъде водач на международния пазар и в този сегмент. Много хора се удивяват на това, че Tesla направи суперкола на електрически акумулатори. Не желая да подценявам заслугите на Илън Мъск и екипа му, само че считам, че ние можем да се оправим по-добре”, изясни Маркионе.

Идеята на италианците с стартирането на Ferrari с електрическо задвижване е да лишават част от пазара на новата Tesla Roadster (на втората снимка), която бе показана в края на предходната година. Моделът, който форсира от 0 до 100 км/ч за 1,9 секунди и развива над 300 км/ч ще се появи на пазара през 2020 година

Във Ferrari работят и върху нови хибридни елементи за своите модели, като задачата им е увеличение на продажбите от сегашните малко над 7000 автомобила годишно на над 10 000 бройки. Стратегическата цел на компанията е през 2022 година операционна облага да скочи двойно – до 2 милиарда евро.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР