Италианският производител на суперкари Ferrari подготвя наточена модификация на модела

...
Италианският производител на суперкари Ferrari подготвя наточена модификация на модела
Коментари Харесай

Най-мощното Ferrari с V8

Италианският производител на суперкари Ferrari приготвя наточена трансформация на модела 488 GTB. Най-вероятно тя ще бъде показана по-късно повече от месец на автомобилното ревю в Женева и ще получи приставката GTO (Gran Turismo Omologata).

По-интересното е, че това ще е най-мощното "цивилно " Ferrari оборудвано с осемцилиндров мотор. Първата информация за този автомобил беше публикувана от FerrariPhotoPage. От нея излиза наяве, че колата ще е снабдена с осъвременена версия на мотора, заимстван от спортното Ferrari 488 Challenge.

Моторът ще е с размер от 3.8 литра, ще е екипиран с турбокомпресор и ще разполага с мощ от порядъка на 700 конски сили. Самият мотор ще е по-лек от този на 488, а в структурата на каросерията ще се употребява още повече въглерод.

От въглеродната сплав ще бъдат направени предният похлупак, двете брони, задният спойлер, а по този начин също и арматурното табло, и централния тунел в купето. Общо, след подобренията купето ще олекне с 20%, а моторът - с 10%. Настройките на кормилото и трансмисията също ще са изменени.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР